Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet

Felhívás a november 30-ai tüntetésre

2019. november 26.

Felhívás!

 

Tisztelt Kollégák!

A szakképzés rendszere jelentős átalakuláson esik át 2020 július 1. határidővel. Megváltozik a szakképzésben dolgozók jogállása, a képzés tartalma a képzés tartalmának megvalósítási módszertana az eddigihez képest. Megváltozik a munkavállalók bére és munkaterhelése. A többlet tevékenység óradíja és kifizetése. Elvben nem lehet ok az elégedetlenségre. A jogállás változás feszültséghordozó tétel lehet.

A pedagógusok szakszervezete az EMMI-vel hosszú időn keresztül tárgyalt a pedagógusok béremeléséről. Mint az már tudott eredménytelenül. Ezért a PSZ november 30-ra demonstrációt hirdetett, amihez az oktatásban dolgozó szakszervezetek és konföderációs szövetségek is csatlakoztak. A Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet sem maradt ki a szolidaritásból.

Ezért kérek mindenkit, aki támogatja a PSZ felhívását november 30.-án 12 órakor találkozzunk az MKSZSZ zászló alatt, ahonnan közös felvonulás lesz a Kossuth térre.

A Kossuth Téren beszédet mond:

  • Az európai pedagógusok szövetségének vezető tisztségviselője
  • A MASZSZ és a SZEF elnöke
  • Diák és szülői képviselet felkért előadója
  • A Psz. elnöke

Szeretném mindenki tudomására hozni, hogy az elfogadott szakképzésitörvény kiegészítő rendeletének bemutatására,- amely tartalmazza a bevezető részben említett tartalmakat -2019. november29.-én kerül sor a SZIT ülésen. Ezen az ülésen az MKSZSZ képviseletében jelen leszek

Budapest.2019.11.25.